Hoe kan Adviesgroep Koi en vijver jouw koi helpen?

Started by Adviesgroep Koi en Vijver, February 24, 2019, 12:25:36 PM

Previous topic - Next topic

Adviesgroep Koi en Vijver

Adviesgroep Koi en vijver, helpt bij Koi en vijverproblemen!

Adviesgroep Koi & vijver, voor de gezondheid van uw koi.

Zijn er koi die afwijkend gedrag vertonen, twijfelt u over de gezondheid van uw koi of over de kwaliteit van het vijverwater? De Adviesgroep Koi en vijver weet raad!

Deze onafhankelijke adviesgroep bestaat uit een groep enthousiaste, serieuze vrijwilligers die graag langs willen komen om uw vijver en vissen te controleren. Aan de hand van deze uitkomsten kunnen wij advies "op maat" geven.


 • Gezondheidsproblemen?
  De A.K. komt langs en geeft advies op maat.

 • Vermoeden van parasieten?
  De A.K. brengt  ze met de microscoop in beeld.

 • Twijfels over de waterkwaliteit?
  De A.K. test en analyseert uw waterwaarden ter plaatse.

 • Afwijkend gedrag of wondjes?
  De A.K. kan  zorgdragen voor een bacteriologisch onderzoek.

 • Rapportage en bevindingen?
  De A.K. stuurt na afloop altijd een naslagwerk met de adviezen en bevindingen tijdens het bezoek.

 • Wie komen er langs?
  Mede-hobbyisten met een gedegen opleiding op het gebied van koi.

Op onze website treft u alle informatie aan over de Adviesgroep Koi en vijver.

Gezonde koi, wie wil dat nou niet?

Een mooie heldere vijver, met gezonde koi is een aanwinst voor elke tuin. Dit gaat helaas niet vanzelf en hier komt meer kijken dan meestal wordt gedacht. Daarbij moet worden gedacht aan het beheren van de waterkwaliteit en een filtersysteem wat goed moet functioneren. Koi stellen bepaalde eisen aan hun leefomgeving en er zijn veel factoren die daarop van invloed zijn. Hier is dus specifieke kennis voor nodig.

Het sleutelwoord hierbij is balans.
Zolang er sprake is van balans, zal de vijver helder zijn en zullen de vissen actief als parels door het water zwemmen. Maar wat als deze balans verstoord is? Dan kunt u te maken krijgen met koi die ziek worden of afwijkend gedrag gaan vertonen.

Twijfelt u over de gezondheid van uw koi? Of over de kwaliteit van het vijverwater?
De 'Adviesgroep Koi en vijver' weet raad! De A.K. komt langs en geeft advies op maat, brengt de eventueel aanwezige parasieten met de microscoop in beeld. Bovendien wordt uw vijverwater ter plaatse getest en geanalyseerd. Bij twijfel kan er een bacteriologisch onderzoek worden aangevraagd. Na afloop krijgt u altijd een naslagwerk met de adviezen, verbeterpunten en bevindingen die gedaan zijn tijdens het bezoek.

Deze onafhankelijke adviesgroep bestaat uit een groep enthousiaste maar serieuze vrijwilligers. Zij komen graag langs om uw vijver en vissen te inspecteren om daarbij nuttige tips te geven. Bij de A.K. staat het welzijn van koi en kennisdeling ter verbetering van deze mooie hobby voorop!

Wilt u een bezoek aanvragen?
Klik hier om direct ons aanvraagformulier in te vullen.

Wilt u liever eerst nog wat meer informatie?
Meer informatie over ons adviesbezoek kunt u vinden op onze website.Adviesgroep Koi en vijver: Gezonde vissen snoepen van voer