News:

Welkom in de Koicave!

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Theokoi1962

#1
Bas, ik moet soms zo lachen om die mennekes.  ;) It ain't over 'till the fat lady sings.
#2
Nee dat klopt Perry. Ik wil zeker niet meer zonder de lampen. Echter; of dit de beste lampen zijn is helemaal niet zeker. Wat ik inmiddels kan bevestigen is dat het beni veel beter blijft dan zonder lampen - zelfs een lichtkoepel levert onvoldoende licht op. Als je vissen (go-sanke) een jaar in de opgroei zitten, dan is er wel degelijk sprake van teruggang van het beni, maar niet op een manier die niet te overzien is. Meestal is het een kwestie van een aantal weken om het beni in de vijver weer helemaal goed te laten komen. Ik weet dat een aantal Cavers is begonnen met andere lampen (Paul van Mierlo en Peter Heintjes). Zou wel goed zijn om te zien wat dit bij hun gaat doen.
#3
Koi ontwikkeling / Re: Ueno tosai Showa
October 16, 2020, 20:14:27 PM
De bouw op dit moment is van beide ISA beter, maar ik vermoed dat de bouw van deze vis naar de toekomst beter is. Heeft een duidelijke lengtebouw. Maar dat gaan we volgend jaar in de vijver meemaken. Is wel supergaaf om te doen hoor
#4
Koi ontwikkeling / Re: ISA Showa 4
September 27, 2020, 15:45:58 PM
En dit is nummer 3. De body van deze vis ontwikkeld zich echt bizar. De huid komt volgend jaar helemaal goed in de vijver.Edit Fred; filmpje zichtbaar gemaakt
#5
Koi ontwikkeling / Re: ISA Showa 3
September 27, 2020, 15:42:37 PM
Vandaag 3 showa in de groeibak geschept. Manmanman...deze vis...pffff. Het beni is wel wat zwakker geworden, ondanks het licht, maar ik weet uit ervaring inmiddels dat de kleuren van de vissen binnen 2 maanden er weer vanaf spatten.
#6
Koi ontwikkeling / Re: Ueno tosai Showa
September 27, 2020, 15:37:38 PM
Nou vandaag even geschept samen met de beide ISA's. Echt grappig om te zien dat een Ueno zich totaal anders ontwikkeld dan bijvoorbeeld de ISA showa's.  Als ik zie hoe de body van deze vis zich ontwikkeld. Ben best blij.
#7
Koi ontwikkeling / Re: Sanke NND
August 06, 2020, 15:56:06 PM
Nou dit is ze dan. Geen super foto, maar wat je wel kan zien meer body. Lengte momenteel iets van 69cm - dus weinig gegroeid.
Wel meer sumi gekregen aan de zijkant.
Eigenlijk weinig gebeurt afgelopen jaar, behalve de body, dat wel.
Ik vind het een heerlijke vis hoor, omdat er nog zoveel mogelijk is.
Niet tegelijk met jouw vis. Heb de vis nu dik 2 en half jaar in bezit
#8
Koi ontwikkeling / Re: Sanke NND
August 06, 2020, 13:01:57 PM
Gaat wel goed hoor. Koi blijft zich volop ontwikkelen. Was van het voorjaar verrektes lastig te fotograferen. Een echte achteruit zwemmer. Ik werd er gek en ongeduldig van. Foto is daardoor...niet zo goed zeg maar. Volgend voorjaar mag tie weer.
#9
Ja dat klopt Bas. Ik had dezelfde gedachte. Mijn vijver (12 X 4 X 1,70) had ik met 4 retouren 63mm uitgerust.  Lekker eigenwijs zeg maar, want meerderen hadden gezegd dat dit niet zo handig was. Resultaat...veel te weinig flow en daardoor meer vervuiling, slechter werkende filters, enz. In de winter van 2017/18 ben ik (niet laten doen - toevallig :D) keihard aan de slag gegaan. Ik heb nu 2 retouren 110 (beide voorzien van een Flowfriend pomp) en een retour 110 voor eiwitafschuimer en trickle. De flow is nu fenomenaal. Vijver gaat binnen het uur rond en alles werkt beter.
#10
Ja gaaf Sjoerd, gaan we doen.
Ik til dat naar Juli, omdat we qua Corona dan weer veel meer mogen dan nu.
Heb ik echt zin in om over dit onderwerp eens een flinke boom op te zetten.
Ik kom er op terug.  :y:
#11
Nou ja, je weet hoe ik er over denk Stefan. Ik ben laaiend enthousiast over de led lampen.
Ik ben nu toch wel aan de 'dood of de gladiolen test' begonnen. Sinds anderhalve maand heb ik naast twee karashi's maar liefst 4 tosai showa in de bak zitten. 2 X Isa en 2 X Ueno. Daarnaast nog een tosai kohaku van Matsue. Van die laatste weet ik al dat het beni goed blijft gedurende een heel jaar in de groeibak. De showa's is andere koek. Het beni is veel kwetsbaarder en zachter. Tjaard heeft bij de Ueno's er echt op aangedrongen...'Zet ze buiten, want je beni gaat er anders aan!'. Nu na anderhalve maand zie ik totaal nog geen verval van beni. Ik ga het volgen en hoop ook deze koi een dik jaar in de opgroei te kunnen houden.
#12
Sjoerd, ik heb net even je profiel bekeken.
Ik zie dat je in Drachten woont, maar wat je ver haalt is lekker zeggen ze.
Ik ga je nu iets heel brutaals vragen Sjoerd.
Manmanman...wat zou ik graag een keer een kijkje nemen bij jou vijver en je systeem.
De manier waarop jij stuurt en bestuurt is voor mij een soort van natte droom - Ik ben een 100% waterfreak en mijn zoektocht naar het beste water is nog niet ten einde.
Met name O2, CO2, ORP, pH, RH en ozon als sluitstuk hebben mijn allerhoogste interesse.
Als je dat niet ziet zitten vanwege Corona, of sowieso niet, dan kan je dat gewoon zeggen hoor Sjoerd, maar als je ervoor open staat dat hoor ik het graag.
Stuur me maar een persoonlijk berichtje. O:-)
#13
Quote from: Sjoeaat on May 22, 2020, 09:55:38 AM
Goedemorgen Cave leden,

Sinds een aantal maanden heb ik o.a. een PH en een ORP probe van atlas scientific die continu mijn vijver meten.
Ik ben verre van een expert als het gaat om het interpreteren van deze meetgeggevens maar inmiddels voldoende ingelezen om hier op een verantwoorde manier iets wat op te sturen middels o.a. het gebruik van ozon.
Dat de ORP en de PH waarde elkaar beïnvloeden was mij al wel bekend maar leuk om te zien hoe dit zich tot elkaar verhoud.
Ik dacht dat het interessant zou kunnen zijn om hier een overzicht van de afgelopen 2 dagen met jullie te delen. Hierop zie je duidelijk dat wanneer de PH stijgt de ORP waarde het tegengestelde doet.
Ook interessant om te zien dat toen er vanochtend een gigantische regenbui overtrok dit een vrijwel direct effect gaf in de meetgegevens.
Zo nu en dan zitten er wat korte pieken of dalen in de meting. Waardoor deze precies worden veroorzaakt worden ben ik nog niet achter. Wat wel opvalt is dat dat het vaak op zowel de PH meting als ook de ORP meting op het zelfde moment te zien is. Misschien dat 1 van jullie hier een verklaring voor zou hebben?
Wat een supergave bijdrage inderdaad. Ik ben net even op de website van Atlas Scientific geweest en die hebben inderdaad mooi spul. Ook alles om goed te kalibreren. Echt interessant om te lezen. Je hebt trouwens schitterende waarden. Heerlijk lage pH en een hoge ORP. Ik vind je ORP echt bizar hoog; zo meet ik ze maar zelden. Als ik wel eens vijverbezoeken afleg vanuit de Adviesgroep Koi & Vijver, meet ik altijd de ORP. De keren dat ik boven de 220 kom zijn op één hand te tellen.
#14
Als ik een Kohaku selecteer dan kijk ik voor 40% naar de bouw, voor 40% naar de huidkwaliteit en voor 20% naar het patroon. Alles overigens volledig gericht op potentieel van de vis, dus nooit hoe deze nu is. De body en huidkwwaliteit spatten van deze vis af. En het patroon is het patroon. Toevallig vind ik dit ook OK, maar zal nooit zwaar meewegen in de keuze.
#15
Dit is mijn kohaku. We gaan het zien