News:

Welkom in de Koicave!

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Pat

#1
Stel je vijver en koi eens voor / Mijn vissen
April 11, 2019, 13:37:04 PM
Vandaag enkele koi's op de foto gezet deze zijn allemaal aangekocht in 2017 als Tosai.

Ben geen goede fotograaf, het zijn geen kampioenen maar zelf ben ik er dik tevreden over.
Zijn grootgebracht met zelfgemaakte voer.

Bij deze de 1e drie stuks.

Grt,

Pat
#2
Vijverbouw en aanpassingen / Pat opgroei bak
April 09, 2019, 15:49:10 PM
Na 14 dagen hard gewerkt te hebben in de tuin is de Nieuwe opgroeibak klaar.
De maten zijn 1.4 x 1.15 x 0.9

Vandaag zijn de led lampen binnen gekomen van 80 watt.
Ik probeer er eerst 1-tje, kijken hoe en wat.
Foto's volgen.

Grt,

Pat
#3
Filtratie en overige techniek / Druppeltoren
March 14, 2019, 19:34:09 PM
Beste Koicave's

Momenteel ben ik 1 en ander aan het veranderen wat betreft filtratie van mijn vijver.
Zo ben ik bezig mijn zelfbouw Trickle filter die apart stond tegen de schuur te verplaatsen boven mijn meerkamerfilter.
De meerkamerfilter is 280x90x90 die verdeeld was in ontvangstkamer-2x zelfbouw vuilklopper(Sifi) 3e kamer 100 liter k1 en 4e kamer een collector buis van 250 met daarin een standaard airlift met luchtpomp air 8000 met een flow van 30 kuub.

De skimmer was aangesloten opmijn Trickle met 20000 aquaforte pomp die retour ging naar de kamer van de airlift.


Alles is veranderd n aangesloten maar nog niet afgewerktdat gebeurd pas zodra de druppeltoren klaar is.


De druppeltoren!!!


Wat verwacht ik hier van, wat zal de meerwaarde hier van zijn.

De bedoeling zal zijn dat het water gebruikt zal worden wat toegevoerd zal worden naar de tricklefilter en einde van de sproeibuis doorgevoerd gaat worden richting de druppeltoren.
De Toren(s) zal 1 meter zijn(liever groter) met een minimale diameter van 250( deze is gratis hier in de buurt bij de bouw).
onder de buis 5-6-7 cm bevestig ik een onderzetter van een bloempot met gaatjes van 5-6 mm die ik bevestig met kit maar kan ook met rvs beugel, maar kies voor goedkoopste manier.
Dan zaag ik onderaan 2-3 inkepingen van 1 cm.
Deze zal in een kuip-stapelbak of wat dan ook te komen staan, daar ik op 4-5-6-7 cm hoogte een doorvoer maak wat retour kan naar de vijver/filter.
Waarom?  De onderkant buis( de inkepingen) moet onderwater blijven staan zodat er via de onderkant geen zuurstof binnen kan komen.
De vulling:
De vulling zal K1 worden die ik gebruikte in mijn bwb de ik heb laten vervallen.
De 2e zal gevuld worden met bioballen.
Deze vulling zal ik zover mogelijk vullen tot ongeveer 2-3 cm onder de sproeibuis/druppelbuis.
Daarop leg ik wederom een onderzetten van een bloempot met gaatjes van 2.5 mm.
Bovenaan de buis zal aangevoerd worden met pvc buis 25 mm die ik dichtkit rondom zodat daar idem geen lucht in de toren kan komen en als afsluiting een einddop er bovenop.

De verwachtingen die ik er van heb.
Hoe minder flow hoe beter natuurlijk maar zal beginnen met 3-5 liter per minuut en hopelijk in verdere stadium naar 10 liter dus 1x per dag vijver inhoud rond.

In de beginfase(4-6 weken) zal ik nog weinig merken omdat de baccies volop van de toegevoerde zuurstof gebruik maken, maar op een gegeven moment zal de zuurstof opgebruikt raken.

Maar dan? Omdat er geen zuurstof meer is zullen de baccies aan het werk moeten en zal mijn verwachtingen zijn dat er zuurstof gehaald zal gaan worden uit nitraat No3 en zal er hopelijk uiteindelijk stikstof over blijven en zal vergaan zodra het in de openlucht terecht komt.
Zodra ik geen no3 kan meten zal ik de flow gaan verhogen wat vermoedelijk dan even tijd nodig heeft om weer gebruik te kunnen maken van de zuurstof uit no3.
Zodra het in werking is zal ik meer info en foto's publiceren.

Mvg,

Pat

Hieronder een tekening en vertaling van een Amerikaan waar ik goed contact mee heb.
De vertaling:

Stroomsnelheid
Druppeltorens mogen alleen een straaltje water er doorheen hebben. Dit is belangrijk omdat het inkomende water zuurstof bevat waardoor normale ammoniak- en nitrietwantsen in het gebied in het gekleurde mediabed kunnen leven en ze zullen alle beschikbare opgeloste zuurstof in het inkomende water gebruiken. Het verminderen van de inkomende stroom tot een straaltje beperkt hun activiteit alleen tot de bovenste paar centimeters van het bed. Het echte werk van het verwijderen van nitraat zal worden gedaan door de facultatieve bugs op het gebied van de media gekleurde mauve. Omdat alle beschikbare zuurstof door hun neven en nichten hierboven is gebruikt, zullen ze moeten overschakelen naar de facultatieve modus en hun zuurstoftoevoer uit het nitraat in het water moeten halen. Hoewel we ze wreed uithongeren in een straaltoren, zullen ze onze onvriendelijkheid terugbetalen door nitraat voor ons te verwijderen!