Nieuws

Welkom in de Koicave!

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Theokoi1962

Pagina's: 1 2
1
KoiCave Mudpond Games / Mudpond games 2020 | Kohaku van Theo
« Gepost op: Mei 18, 2020, 18:18:00 pm »
Dit is mijn kohaku. We gaan het zien

2
Overige grow-outs en challenges / Challenger Karashigoi Theo
« Gepost op: Mei 08, 2020, 11:14:24 am »
Echt waar... dit is weer zo'n tosai waar ik blij van word. We gaan het zien, maar ik ben niet ontevreden.
Visje is nu 28cm

3
Koi ontwikkeling / Omosako Shiro Utsuri
« Gepost op: April 19, 2020, 10:04:59 am »
Kleine twee jaar geleden meegedaan met een Shiro Utsuri challenge bij Arts & Ants met koi van Omosako. Wat zijn dat toch een prachtige shiro's qua huidkwaliteit.
Nu, na een kleine twee jaar de koi vanuit de opgroeibak naar de vijver overgeplaatst. Ben erg benieuwd wat dit visje nu in de buitenlucht gaat doen. Het is trouwens een vrouwtje, dus er mag ook meer body op.  Ik zal regelmatig updates blijven plaatsen.

4
Vandaag mijn tosai opgehaald en ik denk; zeker voor de centen; een ernstig goede vis. Er moet natuurlijk nog wel een berg sumi op komen, maar de bouw en huidkwaliteit lijken me dik in orde.

5
Koi ontwikkeling / Kohaku Matsue 070320
« Gepost op: Maart 08, 2020, 15:43:25 pm »
Vandaag de sneak preview. Ik ben zo ongelooflijk blij met de Kohaku die ik vorig jaar als tosai bij Tjaard heb gekocht. Ik was zaterdagmiddag best wel een beetje verrast wat hij dit jaar opnieuw aan mooie Matsue tosai had zitten. Ik kwam eigenlijk alleen om naar de Ueno showa te kijken, maar ja.... En op een gegeven moment gaf Tjaard aan dat hij nog een Mtasue Kohaku achter had zitten. Nou ja; naar achteren en toen was het weer gedaan. Als deze vis zich net zo ontwikkeld als die van vorig jaar dan is het opnieuw een topvis. En ik moet zeggen...ik was niet de enige die zich liet verleiden die middag. Er waren nog wat Cavers die hebberig werden en met meer weg gingen dan dat ze van tevoren van plan waren, maar ik ben geen verrader. :D
Over anderhalve week de Kohaku samen met de Ueno Showa ophalen, dan zal ik betere foto's/filmpjes maken.

6
Koi ontwikkeling / ISA Showa 4
« Gepost op: Februari 23, 2020, 14:46:10 pm »

7
Koi ontwikkeling / ISA Showa 3
« Gepost op: Februari 23, 2020, 14:44:35 pm »
Gisteren bij Arts & Ants 2 ISA tosai opgehaald. Het lijken vrouwen te zijn. Het lijken vrouwen te zijn, maar dat moeten we nog even afwachten. Ik gebruik nummer 3 en 4 , omdat ik 2 jaar terug al 2 Isa tosai had gekocht, waarvan de nr. 1 vrouw blijkt te zijn en zich erg goed ontwikkeld.
Nou Ja; in deze posting nr. 3.

8
Koi ontwikkeling / Ueno tosai Showa
« Gepost op: Januari 26, 2020, 20:47:16 pm »
2020 is voor mij het het jaar van de Showa (plus de rest haha). Maar serieus...ik heb gewoon zin in Showa.
Afgelopen oktober was ik in de gelukkige omstandigheid om zowel bij ISA, Sekeguchi, Kase echt van die Showa's te zien zwemmen, dat je denkt...pffff.
En toch...de hobbyist in mij wil eigenlijk het liefst vanuit tosai werken. De groeibak is gewoon echt helemaal te gek om te volgen en te sturen.
Nou ja, genoeg gepraat. Tosai Ueno gekocht bij Tjaard. Kan niet wachten totdat ik deze dame (dat hoop ik dan toch) kan ophalen

9
Diversen / Koihunt Japan
« Gepost op: Oktober 07, 2019, 17:33:22 pm »
Nou mensen, morgen is het zover.
Dan vlieg ik (met een kleine tussenstop) naar Japan. Ik kom donderdag aan en toevallig landt de rest van het gezelschap vanuit Amsterdam anderhalf uur later.
Dus met z'n allen naar Nagaoka; wel zo gezellig.
Stefan Swinkels heeft speciaal voor de gelegenheid een KoiCave logo gemaakt voor de HUNT. Echt te gek en loop ik er ook een beetje netjes bij.
Deze trip is in het teken van Go-sanke. Ik heb er zin in...zo gek

10
Filtratie en overige techniek / Flowchamp kop aan de wilgen
« Gepost op: Augustus 24, 2019, 12:13:07 pm »
Ik ben iemand die nieuwe dingen best een kans wil geven, maar nu, na anderhalf jaar is het een keer mooi geweest. Winter 2017/18 heb ik een groot bewegend bed gebouwd en daar mijn 2 Blue-Eco 500 pompen op aangesloten. Deze beide pompen omgebouwd met Flowchamp koppen en gaan met de banaan. Nou, dat valt me nu dus bar tegen. Er werkte daar destijds een kerel Martin, die werkelijk qua service niets te gek was. Kwam gewoon op een zondag uit Hengelo om bij mij in Fijnaart service te verlenen. Martin is sinds kort weg...en nu? Dit voorjaar alles weer aan de praat en afgelopen week weer stuk. Iedere keer hetzelfde liedje; dat de impellor loskomt. Hoe dan ook. deze aan de wilgen gehangen en een Flowfriend gekocht. Een rib uit m'n lijf, maar in ieder geval geen gezeik en nog steeds een mega flow.

11
Koi gezondheid / Kuit kwam er niet uit
« Gepost op: Augustus 05, 2019, 17:07:16 pm »
Vorig jaar in Japan een nisai Hirasawa chagoi gekocht met behoorlijke potentie. Vis in december in de groeibak (op dat moment eigenlijk meer verblijfbak, want er zaten toen best veel koi in). In no-time zwom die vis met een pens in de rondte - ik had toen niet eens in de gaten dat het kuit was (en met mij vele anderen die dachten dat 'tie een pens van het vreten kreeg) . Nou ja, na verloop van tijd in de vijver. Pens werd niet groter, maar ook niet kleiner. Temperaturen van het water omhoog. Ik had een vis die kuit schoot. Deze dus niet...Na een aantal maanden (inmiddels denk wel 5 ofzo) was ik het wel zat en heb een sample getrokken uit de buikholte en verdomd...gewoon kuit. Dus eigenlijk niks bijzonders. Ware het niet dat het kuit er niet uitkwam. Om een lang verhaal kort te maken heb ik uiteindelijk gebruik gemaakt van hormonen. In de middag in de vis geïnjecteerd, vis in de behandelbak gedaan. Mannetje erbij, borstel erin. Volgende ochtend 'beschuit met muisjes'. Ging als een kogel. Chagoi opgelucht en ik ook. Mag nu weer gaan groeien.  Trouwens alle zooi in de behandelbak is eigenlijk ook wel te preferen boven de vijver.

12
Koi ontwikkeling / Sanke NND
« Gepost op: Mei 27, 2019, 15:00:07 pm »
Vorig jaar heb ik bij mijn bevriende koidealer een NND sanke 'voor weinig' mogen weghalen. Voor weinig, omdat de vis ten gevolge van wat probleempjes schade had ondervonden aan borstvinnen en staartvin. Daarbij zag de koi er helemaal niet zo goed uit qua kleine beschadigingen. Maar ja, als je dan gaat kijken naar bouw (even los van de vermagering), dus meer potentiële bouw en de kwaliteit van het beni. En voor weinig...dan is een experiment al weer snel geboren. Zoals je kan zien is de vis nog steeds niet helemaal hersteld en is daar veel energie in gaan zitten, maar...ik kan onmogelijk ontevreden zijn. Blijft toch een spannende vis.

13
Koi beoordeling / Showa Sekiguchi
« Gepost op: Mei 22, 2019, 15:43:05 pm »
Gisteravond heb ik een showa gekocht van Sekiguchi. Nu 34 cm
Echt in een spilt-second. Ik zag het filmpje voorbij komen met een aantal showa's en toen ik deze zag was ik verkocht en heb 'm gelijk besteld.
Leuke vis voor de groeibak. Ik vind het een gave en spannende vis en dat kleine beni stipje zal me dan worst zijn. Temeer, omdat je niet weet hoe het verder uit zal pakken.

14
Koi ontwikkeling / NND Sanke
« Gepost op: Mei 17, 2019, 21:03:32 pm »
Toen ik vorig jaar oktober in Japan was, bezochten we de NND auction. Echt een onwijs gaaf evenement, door NND georganiseerd. Op die veiling werd een nisai sanke aangeboden waar iedereen op los ging. Uiteindelijk werd deze vis door Arts & Ants aangekocht. Diverse mensen hadden zich gemeld, maar uiteindelijk werd deze toch niet doorverkocht. Ik had zelf al een andere sanke gekocht die nu nog in Japan verblijft bij Miyatora. Maar zoals dat gaat...ik kreeg die vis niet uit m'n kop en heb deze alsnog aangekocht. Vandaag samen met Kevin en Maurick (beide cavers) naar Aalsmeer afgereisd en de vis eens geschept. Nog 2 weken, dan haal ik haar op...eindelijk

15
Koi ontwikkeling / Isa showa
« Gepost op: April 29, 2019, 16:40:01 pm »
Vorig jaar feb als tosai gekocht. Visje was toen 26cm.(zie foto) Heeft tot Mei 2018 in de groeibak gezeten, daarna in de vijver gegaan. Nu ik de led lampen heb hangen, heb ik besloten om deze vis voorlopig eens even in de groeibak bij te plaatsen. Ben wel benieuwd hoe dat verder zal gaan. Ik heb geen goede foto, wel een filmpje van afgelopen vrijdag. Is nu 46cm.

Pagina's: 1 2