News:

Welkom in de Koicave!

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - SjuulD

#1
Hallo ,

Ik ben opzoek naar mollengaas iets soort gelijks om mijn quarantaine bak af te dekken . Heeft iemand goede suggesties ? Ik kan mollengaas alleen per 20 meter vinden .. dat is een beetje teveel van het goede . Ik wil sowieso een fijnmazig gaas of net dus geen platen .

Mvg sjuul
#2
Filtratie en overige techniek / Koshi rvs amalgaam
April 28, 2020, 21:27:05 PM
Hallo ,

Afgelopen week zag ik dat mijn amalgaam het begeven had . Toen ik vanochtend de lamp eruit wou halen om te vervangen zag ik dat het complete binnenwerk was weggesmolten en zwart geblakerd ..Ik snap dat alles een levensduur heeft maar ik had bewust voor een degelijkere kwaliteit lamp gekozen.. althans dat dacht ik.

Zijn er meer mensen die dit wel eens hebben gehad of heb ik gewoon pech ?

Lamp is Van het merk koshi en ongeveer 3.5 jaar terug nieuw gekocht .

Mvg sjuul
#3
Stel je vijver en koi eens voor / Welke variëteit
April 08, 2020, 18:10:18 PM
Vis is ooit gekocht als een kogane ochiba inmiddels is er geen Patroon meer te ontdekken op deze vis , onder welke variëteit valt deze ?

Vis staat op de nominatie op binnenkort de vijver te verlaten dus mocht er iemand interesse hebben dan mag het via Pb . Vis zit rond de 64 cm.
#4
Hallo.

Afgelopen maand heb ik mijn quarantaine bak van ongeveer 1200 liter verkocht omdat deze wat te klein werd bij een langer verblijf voor onze vissen.
Deze bak had ik verkocht inclusief de trickle en pomp. Ondanks dat ik achteraf mijzelf afvroeg of het nou wel zo slim was om de trickle en pomp te verkopen bied het natuurlijk ook weer mogelijkheden voor nieuwe plannen...

De nieuwe quarantainebak komt in de schuur en nadat mijn vriendin ook de goedkeuring gaf ben ik deze week rustig aan begonnen met de eerste voorbereidingen.

De bak word gemaakt van sandwich panelen  en de binnenmaat van de bak word
2.75 x1.18x1.15 en komt dan op ruim 3.5 kuub. Ik wil proberen de bak een beetje simpel te houden.

Als filter komt er voorlopig een biotec screenex 18 op te staan die gevoed moet worden door de Bodemdrain. Daarnaast wil ik nog een zijdrain in de bak maken die ik eventueel nog kan gaan gebruiken voor een Trickle. Het systeem word pompgevoed.

Aangezien het dak van de schuur aan vervanging toe was ga ik boven de bak transparante platen plaatsen om wat daglicht binnen te krijgen.

Ik hoop alles medio maart af te krijgen en aangezien ik niet handig ben word dat een uitdaging  :-X
Daarnaast verwachten wij half februari ons 2e kindje dus dat zal de prioriteit krijgen.

Mvg#5
Filtratie en overige techniek / Quarantaine vragen
November 12, 2019, 21:26:46 PM
Hallo,

Momenteel heb ik in de schuur een quarantaine bak staan van ongeveer 1100L.
Opzich functioneert dit prima als quarantaine maar mijn eerste vraag is of het mogelijk is om 2 tosai te laten doorgroeien in de bak of dat de bak hiervoor te klein is.

Ik twijfel namelijk om zelf een grotere bak te maken in de schuur. Een grotere bak kopen is ook een optie alleen qua plaatsing wat lastiger omdat dit niet door de schuurdeur past. Wel ga ik het golfplaten dak nog vervangen dus daar is nog wel wat te regelen

Mijn huidige quarantaine is nog niet geïsoleerd als deze bak blijft is dat wel de planning.


Mvg
#6
Koi gezondheid / Afstrijkje gemaakt
July 31, 2019, 10:39:43 AM
Vandaag zelf even een afstrijkje gemaakt omdat de vissen toch een beetje loom waren.  Hierbij gelijk 2 vissen op de gevoelige plaat gelegd.

Showa is net 4 jaar 71 cm

Mukash nu 6e jaar rond de 81
#7
Koi gezondheid / Temperatuur wisseling
July 25, 2019, 10:07:22 AM
Hallo,

Ik merk de laatste dagen dat de koi wat lusteloos zijn en dat er een enkele af en toe een keertje aan het flitsen is. De afgelopen keer met deze temperaturen gebeurde vrijwel het zelfde. Eetlust is een stuk minder dan wanneer het bijvoorbeeld 28 graden is.
Voer word nu vooral in de avond genuttigd terwijl het normaal de hele dag door gaat.

Zijn er meer die hier last van hebben of moet ik toch maar een afstrijkje maken?

Mvg.
#8
Diversen / Ventiel beadfilter lekt
June 17, 2019, 22:20:24 PM
Hallo weet iemand waar ik het volgende ventiel kan kopen? Deze zit boven op de deksel van onze ub-100.

Het probleem is namelijk dat deze enorm lekt.


Alvast bedankt,
Mvg
#9
Diversen / Japan Vakantie.
April 18, 2019, 21:38:48 PM
Hallo,

Over ongeveer 3 weken ga ik met mijn vriendin en zoontje op vakantie naar Japan.Tijdens deze vakantie staan de koi niet centraal  maar als je dan toch in de buurt bent...

Ik realiseer me dat ik natuurlijk niet zomaar bij een kweker naar binnen kan gaan en dan nog al zou zoiets kunnen , aankopen zit er dan naar mijn idee niet in.Zover ik weet en heb gehoord lijkt de enige kans om ergens naar binnen te kunnen om dit samen met een dealer te doen die al in Japan is. Ondertussen is dit al vrij kort dag en willen we liever ook niet onze hele vakantieplannen omgooien eventueel zouden we nog 4-5 dagen aan het einde van onze vakantie in Japan hebben om zoiets te realiseren.

Mijn vraag is de volgende; zijn er eventueel forumbezoekers die tips hebben voor koi gerelateerde "activiteiten" in Japan of een dealer weten die de laatste week van mei in Japan is. Eventuele andere tips zijn ook zeer welkom in dit topic of via een pb.

Met vriendelijke groet.
#10
Stel je vijver en koi eens voor / Koi SjuulD
April 14, 2019, 20:37:20 PM
Hierbij wat foto's van mijn koi.

Toevallig vorige week 5 van de 6 vissen in de blauwe bak gehad tijdens een bezoek van de Adviesgroep.
de koi zijn ongeveer tussen de 64-77cm


Chagoi 76 cm 5 jaar oud Hirasawa
Mukashi 77 cm 5 jaar oud Hirasawa
Kujaku 67 cm 4 jaar oud Hirasawa
Showa 64 cm  4 jaar oud Dainichi
Kohaku 64 cm 7 jaar oud Sakai Fish Farm
"Kogane Ochiba" schat ik rond de 65 cm 6 jaar oud.

met vriendelijke groet.